Tänään tuli ikävä Cinebank:ia. En tiedä, mistä se kaipuu pöllähti, mutta se vei mut Cinebankin kotisivuille. Kyseinen pankki ei ole siis mikä tahansa pankki, vaan elokuvapankki, josta voi kortilla vuokrata elokuvia ja maksaa vain vuokra-ajasta. Kortteja myönnetään ainoastaan 18-vuotialle, jolloin ei ole ongelmaa siitäkään, että pikkukersat katsoisi jotain liian hard corea. Ja tuo korttikin on vielä niin ovelasti suojattu, että sitä ei voi käyttää kukaan muu kuin kortin omistaja, koska siinä on Mission Impossible -tyylinen sormejälkitunnistin. Jihuu! :) Näin ei siis tule tilanteita, joissa lapsi edes pääsisi vanhempansa kortilla lainaamaan mitään. Eikä henkilökunnan tarvitse inttää vastaan, kun kakarat tulee kiukuttelemaan tiskille, että "mä haluun tän kauhuelokuvan, mul on meidän äidin lupa". Kone hoitaa ton kylmänviilesti eikä anna lainata, siinä saa lapsi kitistä sitte ihan yksinään. Aikani leffavuokraamossa työskenneltyäni voin kyllä sanoa, että helpottais huomattavasti henkilökunnan hommiakin, kun ei tarvis aina soitella leffamätkyjen perään tai pyydellä niitä kauniisti tiskiltä, kun kone hoitais senkin suoraan kortilta. Siinä ois turha napista, että "anna nyt tän kerran vähän alennusta", kun kone syö kortin ja antaa sen vasta kun on maksanut mätkyt. Näppärää.

Ei siis todellakaan niin nihkeää toimintaa kuin Suomessa. Tai ainakaan Turussa, tiedä, vaikka pk-seudulla jo vastaavaa olisi, ja jos on, niin sitte myös tänne Lounais-Suomeen ja vähän äkkiä. Niin paljon on risonut lähi-Makuunin palvelualttius viime aikoina, että olen pidättäytynyt elokuvien vuokrauksesta kokonaan. (Eihän siellä tosin mitään vuokrattavaa nyt olisikaan, mutta ei kerrota kellekään, niin ei mene uhoamiselta painoarvo.) Elokuvista tietämättömyys ja leffahakujärjestelmien toimimattomuus on oikeasti ennennäkemätöntä! En toki moiti henkilökuntaa, vaan järjestelmää sinänsä. Niillä pakkotyöläisillä ei kauheesti ole sanaa sanottavana, kun homma ei toimi. Jos alkaa ottaa aivoon, niin uusia halukkaita myyjiä on kyllä tarjolla.

Cinebankia tuli käytettyä kesällä lähes päivittäin, kun Saksassa ollessamme meillä ei tietenkään ollut telkkua käytössä. Ja voi kun se oli lystiä. Maanantaisin oli kaikki elokuvat 1,50 €/kpl koko vuorokaudelta ja muutoin tuo maksu kattoi 6 vuokraustuntia. Toisin sanoen, jos vuokrasi elokuvan ja katsoi sen alle kuudessa tunnissa, mikä mielestäni on melko tavallista (harvat elokuvat kestää yli kolmea tuntia!), niin vuokraus tuli aika halvaksi. Jos taas kävi illalla vuokraamassa elokuvan, eikä jaksanut viedä sitä heti takaisin, vaan vasta aamulla, niin ei hinta silloinkaan ollut kuin 3€/12h. Tämä vaan piti suunnitella siten, että kävi vuokraamassa elokuvan esim. klo21 ja palautti sen sitte aamulla yhdeksään mennessä, ei paha, liikkeet kun oli
auki 24/7. :)

Katselin tuolta kotisivuilta, että jos asuisi Saksassa, niin voisi vaan ilmottautua uudeksi liikkeen perustajaksi ja alkaa pyörittää tuota leffa-automaattia. Pitääkin kysellä ihan huvikseen, jos vaikka sellaisen vois saada perustaa Suomeenkin. Se ois tosi hienoa. Asiakaspalveluakaan ei periaatteessa tarvittaisi, henkilökunta kun hoitaa ainoastaan uusien korttien myöntämisen ja elokuvahankinnat. Suomalainen FilmTown/Makuuni kaksintaistelu vaikuttaa jo aikansa eläneeltä. Millä ne muka kilpailee muuta kuin hinnoilla? Ja nekin alkaa nyt jo olla niin suolasia, että kuka siellä viittii käydä ilman alennuskuponkeja.

Leffa-automaatit kehiin, niin saadaa rahalle vastinetta!



175800.jpg
Ei enää antiikkia!