Eilen katsoessani Big Brotheria tulin taas niin vihaiseksi, että melkein jopa lupasin itselleni, etten seuraa enää kyseistä sarjaa. Lähes koko eilinen jakso käsitteli sitä kummallista toimintaa, joka tapahtui Mikan ja Sorellan kännisen illan päätteeksi. Tiedoksi niille, jotka eivät tiedä, mihin toimintaan viittaan:
Juopuneina nämä kaksi päätyivät pussailemaan Mikan sänkyyn, jonne Sorella sitten lopulta nukahti, ja ilta päättyi siis hänen osaltaan ihan "kiltisti". Sammunut Sorella sai kuitenkin seuraavana aamuna kuulla, että Mika oli kännipäissään riisunut sammuneen Sorellan housut ja olisi varmasti aloittanut tosi toimet, ellei Isoveli olisi puuttunut peliin.
Tätä uskomattoman idioottimaista tapahtumasarjaa sitten puitiin eilen joka näkökulmasta, mutta lopulta päädyttiin siihen (ainakin enemmistön osalta), että kummatkin ovat yhtä syyllisiä. Olihan Sorella antanut aihetta. Hmm..

Se kuvasarja, joka eilen näytettiin useamman kerran ja jossa Mika nämä epäillyttävät toimet aloittaa, näytti mielestäni juuri siltä, miksi Isovelikin asian tulkitsi: sammuneen ihmisen raiskaamiselta. Suokaa anteeksi voimakas sanavalintani, mutta mielestäni tuollaista ei pitäisi ainakaan vähätellä. Olihan Sorella toki pussaillut ja tullut Mikan viereen nukkumaan, mutta onko tämä siis viesti siitä, että "hei sovitaaks niin, että mä ensin nukahdan ja sitte sä otat mut"? En väitä, etteikö Sorella aikuisena ihmisenä olisi vastuussa itsestään ja teoistaan ja olisi toki voinut hieman ajatella kenen viereen kellahtaa. Mutta, se ei silti oikeuta ketään käyttämään tätä tilannetta hyväkseen.

Mika, joka on tosin jo ennen tapahtunutta ollut yksi inhokeistani, on mielestäni juuri sellainen mies, joka käyttää kyllä kaikki tilanteet hyväkseen. Pelimies isolla P:llä. Ja ilman "peliään" täysnolla. Ei minkäänlaisia sosiaalisia taitoja, laiskuudessaan täysameeba ja hänen tärkein tehtävänsä on mitä ilmeisimmin näyttää hyvältä. Toisin sanoen juuri sellainen resupekkacoolio, joka tietysti vetoaa jokaiseen naiseen. Mies, joka kävelee kuin olisi tavarat housuissa, puhuu avaamatta suutaan kunnolla ja sukii pitkiä hiuksiaan, jotka tietysti repsottavat poikamaisen vallattomasti silmillä. Vau mikä pakkaus, ei todellakaan haittaa vaikka raiskaisi...häh?

Eilistä BB:tä katsoessani häpesin taas olla nainen. Miten se voikaan aina mennä niin, että lopulta nainen on syypää kaikkeen? Mikan moka (sellaisena hän sen halusi nähdä) ei lopulta ollutkaan hänen mokansa, vaan alkoholin, ja ehkä vähän Sorellan ja BB-talon ilmapiirin. Se vaan on niin tukahduttavaa olla ilman seksiä monta viikkoa, että tekee kunnollisestakin miehestä säälittävän vonkaajan. Kun Mika tätä mokaansa tuli sitten pikkukakaramaisesti Sorellalle pillittämään, niin eikö se ollut juuri Sorella, joka häntä joutui lohduttamaan. Miettikää mikä kuvio! Vaikka ei sinänsä mikään erikoinen, sillä kyllähän sitä usein raiskauksen uhrit kokevat itsensä syypäiksi, siihenhän meidät naiset kasvatetaan. Ja miten toimii muut naiset? Suurin osa vetäytyy Mikan puolelle ja katsoo halveksivasti talon uusinta asukasta Sorellaa, joka on mennyt mokaamaan ja tekemään itsestään huoran. Hän on aiheuttanut Mikan töppäyksen pussailemalla tätä ja nukahtamalla tämän viereen, joten hän on syypää kaikkeen. Kuten viisas ja vanhin kilpailija Tatu totesikin, että "ei tainnut olla Sorellakaan puhtaat jauhot pusseissa". Jauhoista en tiedä, enkä puhtauksista, mutta pusseja ei tainnut olla, se on varmaa.

Turha tässä kai on syypäitä hakea, koska vastuuta ei ainakaan itse toimija ota niskoilleen, vaan poraa kuin pahainen kersa. Ehkäpä onkin katsottava kuviota laajemmassa mittakaavassa. Mistä nämä roolit juontuvat? Mistä se johtuu, että nainen saa aina olla varovainen vieraiden miesten seurassa, mutta miehellä ei sen sijaan ole vieraiden naisten seurassa samaa vaaraa, vaan se on ennemminkin kunnia-asia, jos jotakin tapahtuu? Miksi nainen on se häpeäpilkku, kun on kyse seksuaalisuudesta? Miksi naisen arvo on sitä alempi, mitä enemmän hänellä on ollut miehiä, kun taas miehelle sama luku on papukaijamerkkinä rinnassa? Entä miksi nainen on aina huono nainen, jos hän toimii vastuuttomasti alkoholin alaisena, kun taas miehen kännitoilailuista todetaan aina vain, että "pojat on poikia"?

En halua kuulostaa feministiltä miesten vihaajalta tällaisia kysymyksiä esittäessäni, sillä en mielestäni sellainen ole. Haluaisin vain saada aikaan keskustelua aiheesta, johon tässäkin yhteiskunnassa olisi jo hyvä alkaa puuttua. Nuo arvot ja opitut roolit kun ovat niin ristiriidassa tosielämän kanssa.